Tips

Hieronder vindt u een aantal tips aangaande de badkamer.

 

Kalkvlekken

Kalkvlekken op badkamertegels, douchewanden en sanitair laten zich gemakkelijk verwijderen met schoonmaakazijn. U kunt de azijn het gemakkelijkst aanbrengen met een plantenspuit. Even in laten werken en wegspoelen.  

 

Condens

Een goede ventilatie is belangrijk in de badkamer. Bij baden en douchen komt nogal wat vocht vrij. Dat levert condens op die, wanneer er onvoldoende wordt geventileerd, tot schimmelvorming en vochtplekken kan leiden.

 

Een half uur ventileren

Een half uur ventileren na het nemen van een bad of een douche is een goede stelregel. Om uw badkamer te ventileren zet (indien mogelijk) een raam of ventilatierooster open. Is de badkamer voorzien van een mechanische ventilatie, zet deze dan in de hoogste stand. Er zijn ook ventilatiesystemen die aan de hand van een vochtsensor bepalen of er meer of minder geventileerd hoeft te worden.

 

Verse lucht

Belangrijk is dat er bij het ventileren verse lucht wordt aangevoerd. Daarom wordt er vaak een kier van zo'n 2 cm onder de badkamerdeur vrijgelaten. Zorg wel dat de onderkant van die deur goed in de verf zit. Anders kan het vocht de deur aantasten.

 

Energie besparen

Het loont de moeite om na baden of douchen de muren en wanden met een trekker even droog te maken. Dat scheelt heel wat waterdamp en bespaart u energie. Er is namelijk minder warmte nodig om het vocht te verdampen.

 

Probad
Nieuwsteeg 61
4196 AK Tricht
Tel: 06 53181917